Для звернень громадян: тел. (061) 787 45 51

image01
Міська електростанція
image01
Буд. Лєщинського
image01
Вулиця Соборна
image01
Земська лікарня
image01
Магазин «Комунар»
image01
Олександрівська земська управа
image01
Будинок по вул. К. Лібкнехта
image01
Готель «Росія»
image01
Будинок купця Тавоніуса
image01
Вул. Олександрівська
image01
Народний будинок
image01
Вокзал «Олександрівськ»
image01
Олександрівська в’язниця
image01
Водонапірна башта
image01
Покровська Соборна Церква

План заходів на 2013-2014 рр. Державного архіву Запорізької області щодо участі архівних установ Запорізької області у заходах з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

1. Брати участь у тематичних масових заходах, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, які організовує облдержадміністрація.

2. Провести виявлення та підготувати перелік архівних документів, пов’язаних з життям, творчістю та діяльністю Т. Г. Шевченка.

3. Забезпечити підготовку та відкриття експозиції виставки архівних документів та матеріалів щодо вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, забезпечити розміщення он-лайнового варіанту виставки на офіційному сайті архіву.

4. Забезпечити подання у розділі "Сторінки історії" газети обласної ради та облдержадміністрації "Запорізька правда" статей та архівних документів про події на Запоріжжі, пов’язані з іменем Т. Г. Шевченка.

5. Забезпечити координацію роботи архівних установ Запорізької області з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка.

6. Участь у бесідах і тематичних заходах, присвячених творчості та діяльності Т.Г. Шевченка, представників архівних установ Запорізької області.

7. Сприяти громадським організаціям, благодійним фондам, окремим громадянам у вільному доступі до архівних документів про події на Запоріжжі, пов’язані з іменем Т. Шевченка, у здійсненні ними науково-пошукової та просвітницької діяльності.